Esquerra respon "urnes, referèndum i 1 d'octubre" davant un "estat bloquejador"

La secretària general d'Esquerra Republicana ha confirmat que la setmana que ve es presentarà al Parlament la llei del referèndum

RedaccióActualitzat

Marta Rovira assegura que el Parlament respondrà democràticament a un Estat que, segons ella, se salta els límits ètics i morals a l'hora de voler frenar el referèndum de l'1 d'octubre.

En el Consell Nacional d'Esquerra, la secretària general del partit ha respost a l'avís del govern espanyol, per boca aquest divendres del portaveu Íñigo Méndez de Vigo i de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. L'executiu dei que "la democràcia actuarà amb totes les armes" i Rovira respon amb  "urnes,  democràcia, referèndum i 1 d'octubre":

"Contra aquest estat immobilista, bloquejador i amenaçador, la resposta democràtica que tenim preparada es diu urnes, democràcia, referèndum i 1 d'octubre. I no fallarem"

Rovira ha confirmat que la setmana que ve es presentarà al Parlament la llei del Referèndum. La número dos d'ERC també ha destacat que l'1 d'octubre se celebrarà.

♦ Així és la llei de transitorietat: doble nacionalitat i cooficialitat del castellà

Marta Rovira també ha criticat que el govern espanyol vulgui utilitzar el Tribunal Constitucional "com a primer instrument" per combatre les decisions que es prendran "la propera setmana".

La dirigent d'ERC diu que l'actitud del govern espanyol davant de Catalunya se salta tots els límits:

"Un Estat que quan actua amb aquest perfil de l''Operació Catalunya' és un Estat que se salta tots els límits legítims, legals, lícits, però que també se salta tots els límits ètics i morals. Contra aquest Estat nosaltres actuarem responent democràticament"

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut