Madrid

Espanya també imposarà restriccions a l'entrada d'immigrants de Bulgària i Romania quan entrin a la UE

Espanya imposarà la mateixa reestricció d'entrada durant dos anys per la immigració procedent de Bulgària i Romania, una vegada entrin a formar part de la Unió Europea al gener. Això vol dir que si no tenen permís del país d'origen no podran accedir a Espanya. La mesura també s'ha imposat a la Gran Bretanya i Irlanda.

Actualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha deixat clar que Espanya mantindrà la mateixa política de restricció de moviment de persones durant dos anys als immigrants de Bulgària i Romania, com es va fer en el seu moment amb l'entrada dels països de l'Est a la UE.

"No hi haurà dificultat de seguir treballant de forma bilateral amb Romania", ha assegurat Moratinos, "però -ha continuat- creiem que el normal és mantenir dos anys, fins que es compleixi el procés gradual de normalització, com ja vam fer amb els altres deu membres quan van accedir a la UE".

Des de Londres i Dublín ja es van anunciar fa unes setmanes restriccions a l'entrada d'immigrants provinents de Bulgària i Romania. Les restriccions de la Gran Bretanya limitaran el nombre de treballadors no qualificats búlgars i romanesos, mentre que en el cas d'Irlanda, els búlgars i els romanesos que vulguin treballar-hi hauran de sol·licitar el permís de treball ordinari, però tindran preferència respecte als extracomunitaris.

Anar al contingut