Imatge d'una dona immigrant portant els nens a l'escola (Foto:ACN)
Imatge d'una dona immigrant portant els nens a l'escola (Foto:ACN)
Barcelona

Es tripliquen les sentències d'expulsió d'immigrants irregulars a Barcelona

Tot i l'augment de les xifres, la fiscalia critica que malgrat haver plantejat més de 1.300 expulsions només se n'han acordat una quarta part.

Catalunya RàdioActualitzat
S'han triplicat les sentències d'expulsió d'immigrants irregulars a Barcelona en relació amb les xifres de l'any 2011. Així ho fa saber la memòria de la secció d'estrangeria de la fiscalia de Barcelona a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio. S'ha passat de 138 el 2010 a 339 l'any passat. Tot i aquestes xifres, la fiscalia critica que malgrat haver plantejat més de 1.300 expulsions només se n'han acordat una quarta part.

El fiscal delegat d'Estrangeria, Fernando Rodríguez Rey, considera que els jutjats apliquen de manera deficient l'article 89 del codi penal que preveu, en condemnes de menys de sis anys, que als penats se'ls expulsi al seu país a canvi de commutar-los la condemna, però amb la prohibició de tornar durant un període mínim de 10 anys. Si es dóna el cas que tornen, se'ls pot expulsar immediatament. En aquest sentit, la fiscalia constata que això no passarà. Rodríguez Rey critica que els jutjats qüestionen sense raó la validesa de les certificacions que fa la brigada provincial d'estrangeria i fronteres sobre els estrangers acusats.

A més, la memòria posa com a exemple de poca operativitat judicial el fet que durant el 2011 no s'ha dictat cap resolució de repatriació de menors no acompanyats. O bé perquè ha caducat l'expedient o bé perquè els nois ja havien arribat a la majoria d'edat.

Anar al contingut