Bilbao

Es crea el col·lectiu ciutadà Milakabilaka per reclamar la recuperació del diàleg al País Basc

És l'hora que els ciutadans facin sentir la seva veu despolititzada per reclamar que es resuperi el diàleg com a única solució per no enterrar el procés de pau al País Basc. Aquest és el ferm propòsit que es marca el col·lectiu Milakabilaka, que aquest dilluns s'ha presentat en societat per anunciar, a banda dels seus objectius fundacionals, la convocatòria d'una marxa per aquest dissabte a Bilbao sota el lema "Diàleg. Respecte a Euskal Herria. Pau".

Actualitzat
La traducció aproximada de Milakabilaka vindria a ser alguna cosa semblant a "Milers de persones busquen". De moment hi ha 500 persones adherides, però s'espera que després de la seva presentació i de la manifestació del cap de setmana hi hagi una allau de ciutadans que secundin l'esperit d'aquest col·lectiu. Un esperit que es fonamenta en la "força dels ciutadans que no volen viure si no és en pau".

En coherència amb aquest protagonisme de la societat civil, demanen als polítics que no facin declaracions al voltant de la manifestació i es posicionin al servei de les demandes dels manifestants. De fet, només tenen una reivindicació bàsica: que es recuperi la via del diàleg per acabar amb ETA. Diuen que el seu objectiu no és "dividir ni restar, sinó sumar" per evitar que el procés de pau s'acabi enterrant definitivament.

Entre els nom il·lustres que impulsen aquesta iniciativa destaquen els de Ramón Labaien, Txillardegi, Tomás Urzainki, Joxe Azurmendi, Xabier Mendiguren, Amaia Zubiria, Fermín Muguruza o Pello Zabala. Per cert, que Fermín Muguruza ha musicat una lletra de Koldo Izagirre que porta per títol, justament, "Milakabilaka" i que es donarà a conèixer el dia de la manifestació.
Anar al contingut