L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (Foto: ACN)
L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (Foto: ACN)
Girona

Es constitueix la comissió d'investigació que ha de determinar si Torramadé va comentre irregularitats mentre va ser president

Un dels punts que caldrà aclarir és si Torramadé va plantejar pagar 50.000 euros a l'assessora del seu mateix partit, Unió Democràtica, Minerva Amador, amb diners de la corporació.

RedaccióActualitzat
La Diputació de Girona ha constituït aquest divendres la comissió d'investigació que determinarà si s'han comès irregularitats en la gestió de fons públics, mentre Jaume Torramadé n'ha estat el president. Torramadé està separat provisionalment del càrrec, tot i que va voler tornar-hi només set dies després d'apartar-se'n.

Un dels punts que caldrà aclarir és si Jaume Torramadé va plantejar pagar 50.000 euros a l'assessora del seu mateix partit, Unió Democràtica, Minerva Amador, amb diners de la corporació. La dona el va denunciar per assetjament sexual, i ell la va denunciar a ella per extorsió.

El president en funcions de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha confirmat a Catalunya Ràdio la creació d'aquesta la comissió.

En el pròxim ple de la Diputació de Girona, el 29 de gener, es preveu que Jaume Torramadé sigui substituït. Probablement per l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut.

Moció socialista perquè Torramadé deixi l'alcaldia de Salt


D'altra banda, l'Ajuntament de Salt debatrà una moció, en el pròxim ple, que demana a l'alcalde que s'aparti de les seves funcions fins que hi hagi una sentència judicial. Presentada pel grup socialista, la moció critica que Torramadé decidís "de forma voluntària i temporal" deixar la presidència de la Diputació de Girona però no hagi fet el mateix amb el consistori de Salt. El PSC considera que el suposat cas d'assetjament sexual, extorsió i malversació de fons públics també ha tacat "el bon nom" de Salt.

Els socialistes creuen que Salt no ha quedat al marge de la polèmica perquè, a banda de l'alcalde, també hi ha involucrats bona part dels regidors de l'equip de govern. Per poder tirar endavant la moció i reprovar Torramadé, el PSC demana el suport explícit dels regidors de CiU.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut