"Cecil"
"Cecil"
Harare

Es busca el caçador espanyol que va matar Cecil, el lleó més conegut i fotografiat de Zimbàbue

El caçador, que va usar arc, fletxes i un rifle de caça, va pagar uns 50.000 euros per poder-lo caçar

RedaccióActualitzat

Fa uns dies van trobar Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue, mort, sense cap ni pell. Ara les autoritats estan investigant quina és la identitat del culpable que va matar Cecil. De moment només se sap que és de nacionalitat espanyola, segons ha explicat a "National Geographic" el responsable de la seguretat de la reserva, Jonny Rodrigues.

Cecil era un dels lleons més espectaculars i més grossos de la zona. Amb tretze anys, era el líder de la manada de lleones, i tenia set cadells. Ara aquests cadells estan en perill. El nou mascle de la manada es podria menjar els cadells de Cecil, com és habitual.

50.000 euros per la cacera

Tot el que se sap del presumpte autor de la matança és que va pagar una quantitat pròxima als 50.000 euros per poder caçar Cecil. Se sap, també, que van treure l'animal del parc en què vivia utilitzant un animal mort com a esquer i van trencar-li el GPS que portava.

El caçador li va disparar amb un arc i fletxes, a la nit, per no fer soroll. L'animal es va estar dessagnant durant dos dies, quan el grup de caçadors el va tornar a trobar. Aleshores el van rematar amb un rifle de caça. Com si es tractés de caça furtiva.

De moment es busca el cap de l'animal entre els més coneguts taxidermistes de Zimbàbue, però es tem que podria haver sortit del país en direcció a Europa.

L'organització en defensa dels lleons Chelui4lions ha declarat que aquest fet ha estat una autèntica salvatjada. "Matar un animal com aquest perquè un grup d'amics passin l'estona no té cap sentit", han explicat.

La missió de l'organització és la defensa dels lleons tant en llibertat com en captivitat, i es mostren en contra de la caça de lleons i de la cria d'aquests animals en captivitat.

L'Associació de Guies i Caçadors Professionals de Zimbàbue està treballant conjuntament amb l'Associació d'Operadors de Safaris de Zimbàbue per aclarir els fets.

De moment, es pot confirmar que la persona que va matar "Cecil" era un caçador professional de l'Associació de Guies i Caçadors i que per tant com que ells poden prendre una decisió sobre els aspectes ètics dels seus membres han decidit suspendre'l indefinidament de la seva associació. L'associació diu que no permetrà caceres il·legals a Zimbàbue.

Anar al contingut