El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall

Ernest Maragall denuncia als Mossos els cartells que es mofen de l'Alzheimer del seu germà

Maragall ha presentat la denúncia a títol personal i assegura que espera que es pugui aclarir qui va penjar els cartells

RedaccióActualitzat

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat als Mossos d'Esquadra els cartells que han aparegut aquesta setmana fent burla de l'Alzheimer de Pasqual Maragall.

Maragall ha presentat la denúncia a títol personal i assegura que ara espera que es pugui aclarir com més aviat millor qui són els responsables dels cartells.

"El més significatiu és qui ho ha pensat, qui ho ha decidit, qui ho ha organitzat o qui ho ha pagat?", s'ha preguntat Maragall.

"El més greu és que algú pugui decidir utilitzar políticament aquest tipus d'arguments."

Maragall considera que als cartells hi ha un delicte d'injúria. Diu que són un "missatge gravíssim de menysteniment i greuge cap a un immens col·lectiu de ciutadans".

Els cartells, que van aparèixer dimecres a la nit, deien "Fora l'Alzheimer de Barcelona", amb fotos de l'expresident de la Generalitat i de l'alcaldable.

En un comunicat, Esquerra explica que va rebre fotos dels cartells dijous passat i que els van trobar penjats en tres seus d'ERC i en diversos carrers de la ciutat.

Segons ERC, alguns cartells encara es podien trobar aquest dissabte en llocs com la plaça d'Espanya de Barcelona.

El partit diu en el comunicat que hi hauria testimonis de qui va penjar els missatges. "Hem aportat els elements que estaven al nostre abast amb tota claredat i prudència", ha explicat l'alcaldable d'ERC.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana continuen investigant els fets. Els dos cossos policials estan analitzant les imatges enregistrades a la seu del partit, al carrer Calàbria, on es van penjar alguns dels cartells, i també es revisen les gravacions dels comerços de l'entorn.

Els cartells van provocar un rebuig unànime de les forces polítiques a l'Ajuntament de Barcelona.

ARXIVAT A:
AlzheimerErnest Maragall
Anar al contingut