Cartell amb el missatge "Fora l'Alzheimer de Barcelona"
Els cartells han aparegut també a la parada de l'Aerobús de Barcelona

ERC investiga qui ha penjat els cartells que es mofen de l'Alzheimer de Pasqual Maragall

Ernest Maragall ha anunciat que emprendran accions legals contra qui sigui el responsable dels cartells, que porten escrita la frase "Fora l'Alzheimer de Barcelona"

RedaccióActualitzat

Tres seus d'Esquerra Republicana de Barcelona han aparegut amb cartells en què es fa mofa de la malaltia de Pasqual Maragall, l'Alzheimer.

Els cartells mostren una imatge antiga de l'exalcalde i una altra d'Ernest Maragall, candidat a l'alcaldia per Esquerra en les eleccions del 28 de maig, amb la frase "Fora l'Alzheimer de Barcelona".

L'alcaldable, molt dolgut per la referència al seu germà, ha dit al "Més 324" que emprendran accions legals contra qui en sigui responsable. "Em costa de creure que algú decideixi fer política així", ha dit. "I quan veig que, a més, s'utilitza la figura del meu germà, llavors m'encega i m'ofèn. El que no puc fer és ni callar ni resignar-me", ha afirmat.

Un malestar que també ha expressat a Twitter: "Els malalts d'Alzheimer són infinitament més dignes que els autors de l'ultratge." I ha reblat: "Actuarem en conseqüència."

Els cartells han aparegut en tres seus del partit

Els cartells han aparegut al voltant de les seus de Calàbria i de Consell de Cent, així com al Casal de l'Eixample, a la parada de l'Aerobús de plaça Catalunya i en uns arbres del barri de les Corts.

Els republicans estan investigant l'autoria dels fets a partir de les càmeres de vigilància que hi ha a les zones on han aparegut els cartells.

El regidor portaveu del partit a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha afirmat en una piulada a Twitter que hi ha "línies vermelles que mai s'haurien de creuar, ni en política ni en la vida". A parer de Coronas, el fet demostra "la baixesa moral de qui les creua sense cap mena d'escrúpol".

ARXIVAT A:
ERCEleccions municipals 2023
Anar al contingut