El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Albred Bosch, en roda de premsa el 3 de novembre de 2016. (Horitzontal)
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Albred Bosch, en roda de premsa el 3 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ERC reclama a CiU que expliqui la proposta de moció de censura a Barcelona i aclareixi si compta amb PP i C's

ACN Barcelona.-El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat a CiU que expliqui amb detall quina és la seva proposta per crear un govern alternatiu a la ciutat, després que el portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, llencés la proposta durant el ple de divendres passat. Els republicans volen saber si aquests plans passen per una moció de censura i amb quins suports volen comptar els nacionalistes. En aquest sentit, Bosch assegura que està "en el terreny de l'absurditat" voler plantejar equacions que impliquin posar d'acord els republicans amb el PP i C's i reclama a CiU que aclareixi la seva posició al respecte: "El que sí ens interessarà sentir de CiU és si ells tenen previst pactar amb PP i C's perquè la nostra posició és conegudíssima".

El president del grup municipal d'ERC també ha recordat que les tres condicions dels republicans per asseure's a parlar amb qualsevol altre grup sobre la governabilitat de la ciutat són igualtat i progrés social, un govern que es concentri en la bona gestió i que sigui lleial amb les institucions i el procés que viu el país.En aquest sentit, Bosch recorda que aquesta mateixa proposta que van traslladar al govern d'Ada Colau i que finalment no va fructificar en cap acord és el que ara es portarà a unes eventuals converses amb altres grups per explorar la possibilitat de generar noves aliances i majories al consistori.Amb tot, però, Bosch recorda que és el grup de CiU qui ha plantejat aquesta hipòtesi i que és a ell a qui li correspon fer les sumes i restes de l'aritmètica política. "Nosaltres volem parlar de Barcelona i no entrarem a valorar consideracions que ara no ens pertoquen", ha dit, al mateix temps que recorda que seria "absurd" plantejar un govern amb ERC, PP i C's i ha reptat a CiU a que aclareixi la seva posició al respecte de l'acord amb partits unionistes.

Anar al contingut