Barcelona

ERC planteja canvis al reglament del Congrés per permetre l'ús del català

ERC presentarà en els pròxims dies una proposició de llei per modificar el reglament del Congrés i permetre l'ús del català en les sessions plenàries. El secretari general d'Esquerra Republicana i portaveu del partit al Congrés, Joan Ridao, ha destacat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" la importància d'aquesta iniciativa, però s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que tiri endavant. Creu que, un cop més, trobarà les reticències del PP i el PSOE tot i que ha assenyalat que els grups minoritaris donen suport a la mesura.

Actualitzat
ERC tornarà a intentar que el català sigui una llengua que es pugui escoltar i fer servir al Congrés dels Diputats. Per això, els propers dies, els republicans registraran una proposta on es demana que el català es pugui utilitzar als escrits que es presenten al registre i a les intervencions dels diputats al ple i les comissions. Segons Ridao, la Constitució i l'Estatut de Catalunya els emparen per tirar endavant la mesura.

El secretari general del partit, Joan Ridao, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que la proposta pugui prosperar. Ridao creu que trobarà el rebuig del PP i del PSOE. De fet, el socialista José Bono, president del Congrés, ja es va negar a impulsar qualsevol mesura per utilitzar el català a les sessions plenàries.

Ús simbòlic i breu del català

Els republicans consideren que la proposta que presentaran en els pròxims dies continua les accions que van impulsar en l'anterior legislatura. De fet, en la passada legislatura, el llavors president del Congrés Manuel Marín va permetre l'ús del català, l'euskera i el gallec de forma simbòlica en intervencions breus però la mesura va durar poc.

Difícil una entesa econòmica


Durant l'entrevista, Ridao també ha parlat sobre les mesures econòmiques que vol consensuar el govern espanyol. El republicà ha explicat que les posicions continuen allunyades i que el més probable és que s'aprovi un decret llei amb algunes de les iniciatives plantejades.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut