Lloret de Mar

Entra en vigor la nova ordenança cívica de Lloret nascuda arran dels aldarulls de l'estiu passat

La normativa prohibeix el consum d'alcohol a la via pública i les promocions que conviden al consum excessiu. També anar sense samarreta o amb banyador a les zones allunyades de la primera línia de mar. L'ordenança vol evitar el "balconing".

Actualitzat
Ja ha entrat en vigor la nova ordenança de civisme de Lloret de Mar, sorgida arran dels incidents de l'estiu passat. Entre altres coses, prohibeix el consum d'alcohol a la via pública i les promocions que conviden al consum excessiu. L'ordenança busca la complicitat d'hotelers i propietaris de locals per evitar accions perilloses i incíviques, com el conegut com a "balconing", el salt entre balcons, o les baralles.

Jugar a pilota en un lloc on es pugui molestar els vianants o anar sense samarreta o amb banyador a les zones allunyades de la primera línia de mar també pot ser sancionable ara a Lloret, segons la nova ordenança de civisme. Una normativa que, per a alguns veïns del municipi, és un primer pas per intentar canviar el model de turisme i fomentar una convivència més bona entre visitants i residents.

En un dels seus punts, l'ordenança diu que els establiments amb molta concurrència de gent, com ara hotels o locals d'oci, seran directament responsables d'adoptar mesures per evitar accions incíviques o que puguin alterar l'ordre públic.

Mentre que els hotelers es mostren reticents a valorar la nova normativa, des del sector de l'oci nocturn veuen bé algunes de les mesures que s'ajusten al compliment de la llei però no d'altres que creuen que poden ser contraproduents.

Les sancions que s'aplicaran van des dels 750 fins als 3.000 euros i posen especial èmfasi a eradicar actes que alterin la seguretat i a evitar el consum massiu d'alcohol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut