Estats Units

"Enterrado", "Welcome to the Rileys", "Nuummioq" o "El hombre de al lado", entre els estrenes del Sundance

Comença el festival de cinema independent de Sundance, que durant deu dies acollirà més de 120 pel·lícules. Entre produccions fetes fora dels principals estudis de Hollywood hi haurà cintes com "Welcome to the Rileys", protagonitzada per Kristen Stewart i James Gandolfini, l'exòtica "Nuummioq" i l'argentina "El hombre de al lado". De les estrenes destacades, "Enterrado". És el segon llargmetratge del director Rodrigo Cortés, que fa uns anys que viu a Barcelona i que comença a fer-se un nom a Hollywood.

Actualitzat
Cada any milers d'executius de la indústria i amants del cinema es desplacen fins a la ciutat de Park City, on durant deu dies es mostraran més de 120 pel·lícules fetes al marge del circuit de Hollywood. I aquest any el certamen estrena nou director, John Cooper, partidari de "les pel·lícules i dels cineastes que porten fins al límit la narració i l'art".

De fet, es responsabilitza el Sundance de l'auge del cinema independent durant les últimes dues dècades gràcies a directors com ara Quentin Tarantino, Kevin Smith i Michael Moore, a més d'acollir destacades pel·lícules, com les aspirants a l'Oscar d'aquest any "Precious" i "(500) Días juntos", que van triomfar al Sundance 2009.

Entre les pel·lícules fetes fora dels principals estudis de Hollywood ha hi haurà cintes com "Welcome to the Rileys", protagonitzada per Kristen Stewart i James Gandolfini, l'exòtica "Nuummioq" i l'argentina "El hombre de al lado". El cinema espanyol estarà representat amb "Yo, también". 

"Enterrado", de Rodrigo Cortés

Tot i haver estat premiada a Màlaga "Concursante", l'"opera prima" del gallec Rodrigo Cortés, que fa uns anys que viu a Barcelona, no va estar massa temps a les cartelleres. Ara arriba l'estrena, justament al Festival de Sundance, el seu segon llargmetratge, que, amb tota seguretat, no passarà desapercebut: "Enterrado", un "thriller" rodat dins d'un taüt, amb fotografia d'Eduard Grau.

L'actor que ha sofert les sessions de claustrofòbia i atacs concentrats és Ryan Reynolds. Amb una llanterna, un mòbil i un encenedor i una reserva limitada d'oxigen, intentarà sortir d'un captiveri horitzontal, preparat fins a l'últim detall, però amb tants perills com els films d'acció, com a "Lobezno", on va destacar per la seva volatilitat.
Anar al contingut