La majoria dels catalans aproven els Mossos i suspenen la policia espanyola (Reuters)
La majoria dels catalans aproven els Mossos i suspenen la policia espanyola (Reuters)
Barcelona

Enquesta CEO: els catalans aproven els Mossos i suspenen la policia espanyola l'1-O

Un 33% dels enquestats aproven, però, l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el dia del referèndum

RedaccióActualitzat

Els catalans aproven l'actuació dels Mossos d'Esquadra i el govern el dia del referèndum de l'1 d'octubre i suspenen l'Estat i la policia espanyola. Així ho recull una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, que, en una escala de l'1 al 10, la policia catalana obté una nota mitjana de 6'18, mentre que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil treuen un 3.

Gairebé 7 de cada 10 dels catalans enquestats li donen més d'un 5 als Mossos i 6 de cada 10 suspenen l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat. Un 33,3% aprova, però, l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'1-O.

Pel que fa a la policia catalana, un 16,1% li atorga la màxima puntuació i pràcticament un 70% li concedeix una nota d'entre el 5 o el 10, davant d'un 22,7% que la suspèn.

 

 

Tant el govern de la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona aproven amb un 5, mentre que el govern espanyol té una valoració del 2'73 per la seva gestió de l'1-O. Un 57,4% dels enquestats aprova l'executiu de Puigdemont i un 62,9% suspenen el govern de Rajoy.

Aquest sondeig també demana el grau de confiança que mereixen aquestes institucions i cossos policials, tenint en compte el seu comportament en els dies previs i posteriors al referèndum. El resultat és similar. Els Mossos obtenen un 6, mentre que l'Exèrcit, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es queden amb un 3. Les institucions suspenen totes, el Parlament i el govern freguen el 5, però l'executiu de Rajoy no arriba al 3.

L'enquesta es va fer a 1.200 persones entre el 16 d'octubre i el 9 de novembre del 2017.

Anar al contingut