Endesa ordena tancar el Museu i la central de Capdella coincidint amb una jornada de la Xarxa per la sobirania energètica

ACN La Torre de Capdella.-La Xarxa per la sobirania energètica, dins del programa VOLT4, té previst realitzar una trobada a la Vall Fosca (Pallars Jussà) en defensa dels Pirineus enfront de les ''mega infraestructures i agressions al territori''. Aquesta trobada té la voluntat de mostrar el suport als veïns de la Vall que des de fa anys tenen problemes judicials amb la companyia Endesa per desacords amb la facturació de l'IVA de la llum. Dins el programa s'havia previst visitar el Museu i la central de Capdella. La sorpresa pels organitzadors ha estat que la companyia Endesa se'ls ha avançat i ha notificat a l'Ajuntament de la Torre de Capdella ''la necessitat'' que els dies 3 i 4 de març ''no es faci cap visita'' i ''s'eviti l'accés de tercers a qualsevol punt del recinte de la Central''.

Des de la Xarxa per la sobirania energètica s'han mostrat ''molt sorpresos'' pel to de la carta que Endesa ha fet arribar a l'Ajuntament i afirmen que la jornada prevista es farà a la Vall Fosca i s'abordaran els temes previstos; 'Agressions per mega infraestructures als Pirineus. Casos i resistències' i 'Remunicipalització de les centrals hidroelèctriques'.Arnau Piqué, de la Xarxa per la sobirania energètica, ha dit que si l'objectiu d'Endesa amb aquesta carta és que no es parli de la problemàtica existent a la Vall no ho aconseguiran. Piqué ha explicat que la quarta jornada del VOLT4 comptarà amb una seixantena de persones de diferents punts del país i de l'estat espanyol.Piqué ha reconegut que Endesa se'ls ha anticipat donat que encara no havien fet el tràmit per sol·licitar la visita de grups. En la carta que Endesa ha fet arribar a l'Ajuntament li demana que ''mantingui tancat i sense possibilitat d'accés de qualsevol persona'' el Museu els dies 3 i 4 de març i afegeix que des de la companyia prendran les mesures que entenguin adients per ''evitar l'accés de qualsevol tercer durant aquelles mateixes jornades, així com per a garantir la seguretat del recinte''.El VOLT4, del 2 al 4 de març voltarà per Catalunya per descobrir greus impactes sociambientals i energètics al territori. Passarà per Montoliu de Segarra per comprovar les afectades, quan després d'una nevada es van quedar sense llum durant més de 24 hores i visitaran el projecte d'incineradora de residus urbans de Tracjusa.

Anar al contingut