Efectes del terratrèmol a la població de Campi Alto, prop de Norcia (Reuters)
Efectes del terratrèmol a la població de Campi Alto, prop de Norcia (Reuters)
Roma

Els terratrèmols al centre d'Itàlia obliguen a evacuar unes 40.000 persones

A les últimes hores hi ha hagut diverses rèpliques després del sisme d'aquest diumenge de 6,5 a les regions de l'Úmbria i les Marques

RedaccióActualitzat

La terra continua tremolant al centre d'Itàlia, a les regions de l'Úmbria i les Marques. En les últimes hores hi ha hagut diverses rèpliques de fins 4 graus de magnitud a l'escala de Richter, després del terratrèmol de 6,5 d'aquest diumenge, el més potent registrat al país des del 1980. Unes 40.000 persones han estat evacuades de casa seva davant del perill que els edificis puguin enfonsar-se. Hi ha dues desenes de ferits, la majoria lleus, veïns de petites poblacions de muntanya.

El primer ministre italià, Matteo Renzi, s'ha compromès a reconstruir-ho tot. Per això ha convocat per aquest mateix dilluns un Consell de Ministres extraordinari. Equips de bombers, protecció civil i policia intenten arribar a totes les poblacions i petits nuclis habitats de la zona. L'epicentre es va situar al sud-est de Perusa, i els seus efectes es van notar fins i tot a Roma, que és a 125 quilòmetres de distància. Les localitats més pròximes a l'epicentre del sisme, segons Protecció Civil d'Itàlia, són Castelsantangelo, Norcia i Preci.

La gran preocupació és que el procés sísmic no ha acabat i que els habitants de la zona hauran de conviure amb alerta constant d'un possible nou terratrèmol. Por en la gent i inquietud també per les destrosses en el patrimoni. Alguns monuments de la capital italiana també s'han vist afectats pel sisme. És el cas de la basílica de Sant Pau Extramurs, que l'han tancat perquè han advertit la presència d'esquerdes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut