Un manifestant a la marxa de Jusapol (EFE)
Un manifestant a la marxa de Jusapol (EFE)

Els sindicats policials critiquen la "inoportuna" manifestació de Jusapol a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els quatre principals sindicats de la Policia Nacional es desmarquen de la manifestació convocada per Jusapol a Barcelona. En un comunicat asseguren que ha estat "inoportuna, ambigua i populista". 

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Confederació Espanyola de Policia (CEP), la Unió Federal de Policia (UFP) i el Sindicat Professional de Policia (SPP) demanen que "es deixi les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat al marge del debat polític".

"Posades en escena com la d'avui a Barcelona perjudiquen la consecució de la normalització que els membres de la Policia i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya els 365 dies de l'any igual que la resta de la ciutadania persegueixen."

A banda de la crítica a Jusapol, el comunicat és molt dur amb l'independentisme: 


Els quatre sindicats expliquen que "grups de policies i guàrdies civils i altres participants han hagut de sortir escortats", i que alguns "han estat seguits fins als seus cotxes i han estat acorralats per grups d'independentistes i ruixats amb gas pebre, i fins i tot s'han arribat a produir agressions físiques que han provocat diversos lesionats".

Els sindicats parlen de "radicals independentistes" i expressen la "més enèrgica repulsa i menyspreu" a les agressions. A més, es posen a disposició dels afectats per donar-los assistència jurídica per si volen denunciar els fets.

ARXIVAT A:
Policia NacionalProcés català
Anar al contingut