Manifestació de treballadors de la presó Model
Manifestació de treballadors de la presó Model
Barcelona

Els sindicats de presons alerten que tancar la Model portarà conflictivitat en altres centres

Lamenten que Justícia no hagi informat oficialment de les dates dels trasllats de presos ni de com es recol·locaran els funcionaris i interins de la presó barcelonina

RedaccióActualitzat

Dos centenars de funcionaris de presons s'han manifestat aquest matí davant de la Model de Barcelona per exigir la construcció d'un centre de preventius a la Zona Franca abans de traslladar als interns de la presó barcelonina.

Els concentrats han intentat boicotejar un acte d'ERC en què havia de participar el conseller de Justícia, Carles Mundó. L'acte finalment ha estat suspès pel dol per la mort a trets de dos agentes rurals a Lleida.

Els sindicats de treballadors penitenciaris de Catalunya temen que el futur tancament de la presó Model de Barcelona, que pot ser aquest mateix any 2017, faci créixer la conflictivitat en altres centres penitenciaris, on augmentarà l'ocupació, ara relativament baixa. Alerten dels riscos d'omplir totes les places lliures amb interns traslladats, ja que creuen que es pot arribar a la "massificació" i això dispararia la conflictivitat als centres.

Els funcionaris de presons no volen que el trasllat dels funcionaris i interins de la presó de l'Eixample suposi canvis d'ubicació no voluntaris dels treballadors dels altres centres. Tot i que el conseller de Justícia, Carles Mundó, va assegurar aquest dijous que no hi haurà cap acomiadament, els representants sindicals no se l'acaben de creure. Li recriminen que el departament no els hagi informat oficialment de les dates dels trasllats o de com es recol·locaran els treballadors públics.

Segons confirmen representants sindicals, alguns centres penitenciaris, com Brians 1, ja han rebut notificacions que a partir del febrer arribaran els primers interns preventius. Davant la manca d'informació oficial, reclamen al departament "que no enganyi els treballadors" i exposi quin serà el calendari concret de tancament de la presó Model.

Anar al contingut