Un home inspecciona un edifici en ruïnes després de ser bombardejat (Foto: Reuters)
En un any i mig es calcula que hi ha hagut més de 30.000 morts i una xifra semblant de desapareguts (Foto: Reuters)
Damasc

Els rebels sirians denuncien una nova matança de l'aviació d'Al-Assad al nord del país

Els rebels sirians denuncien una nova matança de l'aviació del règim d'Al-Assad. En una ofensiva per recuperar una ciutat estratègica al nord del país, hi van morir una cinquantena de persones, la meitat, nens. Des que va començar la revolta ja hi ha hagut més de 30.000 víctimes mortals, a les quals s'han d'afegir, ara, uns 28.000 desapareguts, segons ONG que treballen sobre el terreny.

RedaccióActualitzat
Una cinquantena de persones, entre les quals hi ha vint-i-tres nens, van morir aquest dijous en un atac de l'exèrcit sirià sobre la ciutat de Maarat al-Numan, un dels feus rebels al nord del país. Les bombes de l'aviació siriana van destruir dos immobles i una mesquita, on desenes de persones van quedar atrapades.

Maarat al-Numan és una localitat estratègica situada a la ruta que uneix Damasc i Alep, que va caure a mans dels rebels fa dues setmanes. Molt a prop d'aquesta ciutat hi ha la base militar de Wadi Deif, la més important de la regió, assetjada per la insurgència.

L'ONU treballa per la treva

L'enviat especial de les Nacions Unides i la Lliga Àrab a Síria intentarà pactar una treva per a finals de mes, coincidint amb una festa musulmana. L'emissari internacional anirà dissabte a Damasc per intentar convèncer el règim que aturi els bombardejos sobre la població.

Des de l'ONU s'ha reaccionat a aquesta última matança i denunciat que "no hauria de ser necessari una cosa tan dràstica com la que va passar a Srebrenica perquè el món es vegi sacsejat i adopti mesures serioses per parar aquest conflicte".

Es calcula que les víctimes mortals ja sumen 34.000 en un any i mig. El que fins ara no s'havia quantificat són els desapareguts. Una ONG anglosaxona, Avaaz, n'ha comptat 28.000. Homes, dones i menors. La majoria han caigut a mans del règim, no se sap si empresonats o morts.

La desaparició sistemàtica s'ha convertit en una política d'estat del govern sirià.
Anar al contingut