Imatge aèria del creuer "Costa Allegra", a la deriva prop de les Seychelles (Foto: EFE)
Imatge aèria del creuer "Costa Allegra", a la deriva prop de les Seychelles (Foto: EFE)
Barcelona

Els passatgers catalans del "Costa Allegra" portaran Costa Cruceros davant dels tribunals

Un cop a casa, els passatgers catalans del creuer "Costa Allegra" que es va avariar dilluns a les Seychelles han anunciat que portaran la companyia Costa Cruceros davant dels tribunals. Ho ha explicat un d'aquests viatgers, Carles Ollé, que s'ha mostrat molt crític amb l'actitud de Costa Cruceros, fins i tot quan el vaixell va poder tocar terra.

RedaccióActualitzat
"Fins ahir vam estar molt malament, tirats en un port més de quatre hores sense beure, menjar ni res. El desembarcament va ser una tragèdia", ha assegurat Ollé a Catalunya Informació, on també ha explicat: "Portem gairebé tots els dies sense menjar ni beure res". I ha sentenciat: "El tracte de Costa ha estat realment dolent".

Ollé també ha relatat les penúries des que hi va haver l'incendi als generadors fins a arribar a port. "El que hem passat nosaltres no es pot descriure. Gent defecant en bosses de plàstic... El vaixell era pestilent i no es podia anar per enlloc. Feia molta pudor perquè no netejaven", ha explicat el passatger català. Ollé també ha recordat: "Hem estat quatre dies menjant pa, pa i pa, salami i formatge".

Dels 14 espanyols que anaven a bord del "Costa Allegra" quan va tenir l'avaria, cinc han decidit tornar i la resta han acceptat l'oferta de la companyia de passar una o dues setmanes a les Seychelles amb totes les despeses pagades. La companyia, per la seva banda, ha anunciat que els compensarà amb el doble del valor del cost del viatge.

El "Costa Allegra" és de la mateixa companyia que el "Costa Concordia", que va naufragar al gener a Itàlia perquè el seu capità es va acostar massa a l'illa de Giglio. L'accident va provocar la mort de trenta-dues persones. Ara s'ha sabut que el mateix capità l'any 2010 també va provocar un naufragi per una maniobra imprudent del vaixell que dirigia davant d'un port alemany.
Anar al contingut