Barcelona

Els partits valoren l'arxivament del cas dels informes del govern tripartit

L'arxivament del cas dels informes del govern anterior ha motivat la resposta dels diferents dirigents en la jornada de campanya d'aquest matí.

Actualitzat
Pel diputat del PSC que portava el cas, Jordi Terrades, creu que la denúncia que va presentar CiU fa vuit mesos només pretenia tapar aleshores el "cas Palau": "Crec que es va produir en un moment en què es va intentar tapar un cas amb un altre; un clar intent de deteriorar el govern del president Montilla. Convergència i Unió, com bé deia el conseller Castells, el que pretenia era empastifar la vida política de catalunya".

El conseller i dirigent d'Unió, Josep Maria Pelegrí, creu que el govern actual té ara els criteris més clars per elaborar informes externs: "S'hi diu 'això està bé', perquè dóna criteris del que s'ha de fer i del que és un informe i del que no ho és. Per tant, també haurem d'analitzar tot el que s'ha fet i s'ha jutjat per veure si realment compleix els criteris que dóna la Fiscalia per poder tenir clar quin és el concepte i quin és el criteri que s'ha de seguir a partir d'ara".

Joan Ridao, d'Esquera Republicana, també creu que la denúncia de CiU només buscava l'erosió del govern tripartit: "La majoria d'estudis eren vàlids, i en això el que hi havia era una maniobra, en aquest cas de CiU, en aquell moment A l'oposició, per intentar erosionar o desgastar el govern".

I la presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, entén que l'arxivament judicial no eximeix el govern anterior de responsabilitat: "Una cosa és que no sigui delicte i una altra cosa és que sigui una gravíssima irresponsabilitat que ha deixat Catalunya amb comptes i amb números vermells".

I finalment, Joan Herrera, d'Iniciativa per Catalunya, exclou Convergència i Unió de pactes postelectorals als ajuntaments per la seva política de retallades: "La Convergència d'avui és la que està protagonitzant retallades a tort i a dret en salut i en educació, en serveis socials bàsics. Per tant, nosaltres només pactarem amb aquells que plantin cara a les retallades".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut