Motos
Motos

Els pàrquings de Barcelona promouen ofertes per als motoristes

Barcelona, la ciutat europea amb més motos per habitant, busca que deixin de fer servir les voreres per aparcar

Actualitzat

Algunes companyies de pàrquings Barcelona estan llançant ofertes perquè els motoristes deixin el vehicle en aparcaments soterrats. Per exemple, un abonament que permet que els motoristes aparquin només durant les hores d'oficina. L'objectiu és que es deixin de fer servir els carrers per aparcar les motos.

 

 

Els pocs espais que hi ha per a motos als pàrquings soterrats s'omplen amb les dels veïns dels edificis propers, o les hi guarden persones que prefereixen pagar a canvi de tenir la moto a un lloc segur.

L'únic pàrquing soterrat exclusivament de motos a Barcelona és al barri de Gràcia, té deu anys i actualment arriba al 90% d'ocupació. Tot i així, només un 1% són motos que hi aparquen ocasionalment. La majoria són abonats.

 

Moltes motos, pocs llocs per aparcar

Barcelona és la ciutat europea amb més motocicletes i ciclomotors per habitant. La ciutat hauria de tenir unes 280.000 places per aparcar a la ciutat, però només en té 68.000 de disponibles.

La poca disponibilitat de lloc per a motocicletes als pàrquings soterrats de Barcelona o el fet d'haver de pagar per aparcar, comporta que les voreres s'omplin d'aquests vehicles.

 

Una iniciativa de l'Ajuntament

Aquesta iniciativa la va suggerir l'Ajuntament de la ciutat. És difícil, però, convèncer els motoristes, acostumats a aparcar al carrer, davant del seu lloc de destí i sense pagar.

A algunes zones la Guàrdia Urbana ha començat a treballar per fer efectiva aquesta mesura. Les multes que posen, des del mes passat, per aparcar les motos fora de la zona senyalitzada són de 90€.

 

El Gremi del Motor s'hi oposa

El Gremi del Motor ha advertit, en un comunicat, que si es redueix la presència de motos aparcades a les voreres de Barcelona la mobilitat es dificultarà als punts amb més afluència de la ciutat. A més, com a resposta a la iniciativa de l'Ajuntament, han reclamat obrir un diàleg amb les parts implicades i prendre mesures consensuades amb els afectats.

 

 

Anar al contingut