Barcelona

Els Mossos reclamen mesures més dures contra els positius d'alcoholèmia i lamenten l'augment d'agressivitat dels conductors

La figura del conductor responsable, aquell que surt de nit però ni beu ni pren drogues, sembla que no acaba de funcionar. Això, com a mínim, segons els controls dels Mossos a la sortida de diversos locals nocturns, on la majoria de conductors donen positiu. A més també han detectat que els conductors s'han tornat més agressius quan els agents els aturen: la possibilitat de perdre punts fa perdre els nervis a més d'un. Per això han augmentat els controls i reclamen mesures més coercitives, especialment sobre els vehicles, per frenar aquesta situació.

Actualitzat
En un matí de diumenge en una zona d'"afterhours" del Baix Llobregat la policia autonòmica ha fet 24 proves. D'aquestes, nou han estat positives en drogues i vuit, en alcoholèmia. Tot això en tres hores. Un percentatge de positius explosiu per un matí de diumenge amb les carreteres plenes de famílies que van a passar el dia a fora; però habitual en zones com aquesta. Els Mossos d'Esquadra hi han reforçat els controls. Tres furgones i tres cotxes encarregats d'evitar que aquest tipus de conductors, amb menys autocontrol que en un estat normal, deixin de ser un perill real. La solució provisional són els "conductors substituts", amics o familiars dels multats que es fan càrrec del cotxe després de signar un document segons el qual se'n fan responsables durant unes hores.

Casos com aquest fan pensar als Mossos que sense mesures més coercitives d'immobilització del vehicle això no s'aturarà. A més, el que detecten els agents sobre el terreny és que des de l'entrada en vigor del permís per punts alguns conductors són més agressius. Com el cas d'un cotxe que s'ha saltat el control dels Mossos. Gràcies a la Policia Nacional i la local de Viladecans se'ls ha pogut detenir. El copilot ha quedat en llibertat però el que conduïa, a més dels 12 punts menys per donar positiu en alcohol i estupefaents, ha estat acusat de desobediència a l'autoritat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut