Barcelona

Els "Miraculés" i la polèmica arbitral, a les portades dels diaris europeus

El Barça és aquest dijous el protagonista absolut de la premsa escrita, que s'ha bolcat a explicar la gesta que van protagonitzar els blaugranes al camp del Chelsea en marcar el gol de la classificació en el minut 93 i amb un home menys. Pel que fa a les fotografies de portada, tots ells coincideixen a mostrar un Iniesta exultant celebrant el gol i traient-se la samarreta.

Actualitzat
"El Mundo Deportivo" titula amb un contundent "A Roma" i destaca l'actuació de "San Valdés"

El diari "Sport" ha recollit un dels molts càntics de celebració dels culers a Canaletes. "Toma, toma, toma, nos vamos a Roma". A la crònica, el rotatiu subratlla que el Barça va guanyar a l'estil de Kaiserslautern.

Pel que fa a El 9 Esportiu, qualifica de "Monumental!" l'actuació del Barça a Stamford Bridge i de prodigiós el gol d'Iniesta.

Però el Barça també apareix a la portada dels diaris d'informació general. Aquest seria el cas de l'"Avui" que titula "El Barça, a Roma" i assegura que el golàs d'Iniesta "va salvar una derrota que ja es cantava".

A "La Vanguardia" hi podem llegir un altre cop "A Roma!" amb una fotografia a tota plana d'Iniesta celebrant el gol decisiu. És el mateix moment que recull el diari "El Periódico" que destaca: "El Barça de Guardiola pot amb tot", tot destacant que el gol del de Fuentealvilla va tombar el Chelsea quan el Barça jugava amb 10.

"El País", per la seva banda, també col·loca Iniesta a la portada i titula que el Barça arriba a la final en l'últim sospir, després d'un partit taquicàrdic.

El punt de vista de la premsa britànica és, lògicament, un altre. "The Guardian" titula que el gol molt i molt tardà d'Iniesta deixa els cors del Chelsea trencats i es pregunta quina mena de maledicció té el club londinenc a la Lliga de Campions.

I "The Sun" es fixa en la polèmica arbitral, amb una foto molt expressiva, i assegurant que, després del partit, i ja dins del túnel de vestidors, Didier Drogba va atacar el col·legiat del partit amb paraules molt gruixudes.

I ja per acabar, repassem dues capçaleres de referència de la premsa esportiva europea. La italiana "Gazzeta dello Sport" parla d'un Barça d'infart, amb un gol que val una final, i conclou que "ara toca el Manchester".

I a França, "L'Équipe" titula, en portada, "Miraculés", fent un joc de paraules amb referència a l'afició culer. A les planes interiors, la crònica destaca l'esforç de l'equip de Guardiola, que va ser capaç de sobreposar-se a tots els elements contraris per aconseguir el pas a la gran final de Roma.
Anar al contingut