Imatge d'arxiu d'una cadena de muntatge de vehicles
Imatge d'arxiu d'una cadena de muntatge de vehicles

Els mileuristes, els més perjudicats de la crisi: de mitjana perden 48 euros de sou

Iván GutiérrezActualitzat

La crisi econòmica ha deixat un llegat i una petjada profunda als salaris: precarietat per a les noves generacions i una empremta als ingressos dels treballadors.

Però per a alguns, més que per a d'altres. És el que diu un estudi de l'escola de negocis EADA, que afegeix que l'últim any, a la teòrica sortida de la crisi, el salari mitjà dels treballadors a Espanya ha variat de forma desigual segons la posició.

 

 

Els directius han notat un creixement pla del 0,28%. Els que hi han sortit guanyant més són els comandaments intermedis, que amb la millora econòmica són perfils molt demanats per la seva experiència. Però els que hi han sortit perdent són els empleats, els anomenats mileuristes, amb una baixada moderada del sou mitjà del 0,21%.

 

 

Per comunitats

En una comparativa entre totes les comunitats, el patró es repeteix. Catalunya surt molt ben situada en totes les categories, amb una sola excepció. Entre els directius de tot Espanya, que cobren al voltant de 80.000 euros anuals, Catalunya és la segona comunitat autònoma on més diners guanya un alt càrrec.

Aquest rànquing es repeteix als comandaments intermedis, on els catalans se situen molt a prop de Madrid i superen els 40.000 euros anuals. Però entre els empleats més ben pagats, Catalunya no apareix al podi. Catalunya se situa com a quarta,  al darrere de Navarra, Madrid i el País Basc.

 

 

L'explicació, segons EADA, és la tipologia d'empresa a Catalunya. Una altra raó per explicar per què els empleats catalans estan per sota és per la forta presència del turisme, amb feines més mal remunerades.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPrecarietat laboral
Anar al contingut