Sanà

Els metges anuncien la "mort cerebral" de la víctima del Iemen ingressada allà

L'única víctima de l'atemptat del Iemen que es va quedar en aquell país per la gravetat de l'estat de salut, María Asunción Vitorica, està en situació de "mort cerebral". Ho han anunciat aquesta tarda els metges que l'atenen a l'hospital Al-Zaura, de la capital iemenita. Els facultatius han explicat que han sotmès la pacient a un segon examen que ha indicat que "al seu cervell no hi ha activitat". Els metges han comparegut davant els mitjans de comunicació després de comunicar l'informe als familiars de la dona, que són al Iemen, i a l'ambaixada espanyola al país.

Actualitzat

El responsable de la unitat de cures intensives de l’hospital, Nabil al-Yuri, ha assegurat que la víctima “necessita un miracle per sobreviure”. Tot i aquest pronòstic, el metge ha afegit que faran tot el possible per ajudar María Asunción. “Mai perdrem l’esperança i seguirem el cas amb especial atenció”, ha remarcat.

La dona està connectada a un sistema de respiració assistida i el seu estat s’ha mantingut invariable des de dilluns. La pacient està del tot inconscient des que va arribar a l’hospital després de l’atemptat del dia 2, en què van morir 7 turistes catalans i bascos i 2 guies iemenites.

La gravetat del seu estat de salut ja en va impedir el trasllat, que sí que van poder fer els sis ferits en l’atac. Davant d’aquesta situació, dos germans de la dona van viatjar al Iemen per estar al seu costat, juntament amb un representant del govern basc.

Des del Ministeri d’Afers Estrangers espanyol han explicat que l’encefalograma que han practicat els metges s’ha contrastat a l’hospital militar Gómez Ulla i que aquest dijous faran una segona prova a la pacient per confirmar els resultats. A partir d’aquí, qualsevol decisió dependrà de la família.

Pel que fa a un dels catalans ferits en l’atemptat suïcida, el banyolí Esteve Masó, aquest dimecres a la tarda ha rebut l’alta mèdica i ha sortit de l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Anar al contingut