Barcelona

Els jutges reiteren el seu descontentament amb el Ministeri de Justícia

Més de 300 jutges de tot el territori espanyol han secundat un manifest per demostrar el seu descontentament amb el Ministeri de Justícia. Els signants estan molestos perquè la negociació entre el govern i les associacions judicials per solucionar els problemes de la Justícia avança molt lentament. El manifest, que encara no s'ha fet públic, considera insuficients les propostes del ministeri i amenaça de reprendre la convocatòria de vaga prevista inicialment pel 26 de juny passat si no hi ha canvis significatius.

Actualitzat
Els jutges exigeixen un compromís del govern per invertir-hi el 3% del PIB. Afirmen que aquesta quantitat és la que fa falta per resoldre les carències estructurals que denuncien, entre les quals hi ha la manca de personal. Reclamen augmentar el nombre de jutges per poder aconseguir que hi hagi 20 magistrats per a cada 100.000 habitants, la mitjana europea.

Al document, es mostren disposats a adoptar totes aquelles mesures constitucionals i legals necessàries per poder aconseguir les seves reivindicacions. Aquí estaria inclosa una nova jornada de vaga, que podria tenir lloc el 26 de juliol. Seria la segona que farien després de la del 18 de febrer passat.

Aquesta protesta, la primera en la història dels jutges espanyols, va tenir com a conseqüència la marxa de Mariano Fernández Bermejo, que va ser substituït per l'actual ministre de Justícia, Francisco Caamaño. Les associacions de jutges havien expressat la dificultat de negociar amb Bermejo i es van mostrar satisfets amb l'arribada de Caamaño, que va prometre una inversió de 600 milions d'euros per modernitzar la Justícia. Tot i això, aquest manifest demostraria que les negociacions no van tan bé com era d'esperar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut