Barcelona

Alegret xifra en un 43,6% el seguiment de la vaga a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya xifra el seguiment de la vaga a Catalunya en el 43,6%, mentre que les associacions convocants l'eleven al 51%. Segons les dades de la presidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret, 243 jutges han fet vaga i s'han suspès 200 vistes. Alegret considera que és un percentatge petit, però que fa evident una protesta generalitzada i transversal. L'aturada l'han seguit molts jutjats de Barcelona, Tarragona i Girona, però els de Lleida no s'hi han sumat. L'aturada a la resta de l'Estat l'ha seguida un 35,4% de jutges i magistrats, segons les dades del Consell General del Poder Judicial, mentre que les associacions convocants parlen d'un 70%. Amb aquesta vaga, els jutges han protestat per les condicions precàries en què treballen als jutjats i per exigir a l'administració la modernització de la justícia.

Actualitzat
La justícia ha decidit que ja n'hi ha prou. Els jutges estan cansats de la falta de mitjans i exigeixen a l'administració inversió per adaptar el seu servei a les tecnologies actuals. Aquestes reivindicacions han portat una bona part dels jutges a fer vaga.

A Barcelona l'únic acte unitari que ha rebut el suport de les 4 associacions judicials ha estat una concentració de 150 jutges a l'Audiència de Barcelona i la lectura d'un manifest amb les seves reivindicacions.

A banda, el 40% dels jutges del penal i d'instrucció de Barcelona han secundat la vaga convocada per dues de les quatre associacions de la magistratura per reivindicar millores en l'Administració de Justícia. A més, almenys una secció de l'Audiència Provincial ha suspès els dos judicis previstos per sumar-se a l'aturada. A la ciutat de Barcelona, el titular del jutjat penal número 22, Francisco Xavier Paulí, ha explicat que, en concret, dels 22 magistrats del penal que podien seguir la vaga -tenint en compte que els set substituts no poden fer-ho- 20 s'hi han sumat, així com 16 dels 33 jutges instructors de la capital catalana.

A Girona

Han estat 3 de cada 4 magistrats i jutges i un 74% dels jutges titulars de les comarques de Girona els que han seguit la vaga que s'ha fet a tot l'Estat, i això ha obligat a suspendre una quarantena de judicis. Els únics que no han fet l'aturada són els de FigueresSant Feliu de Guíxols, tot i que el comitè de vaga ha dit que la seva situació és tan precària com a la resta de places judicials.

A Tarragona

El seguiment de la vaga de jutges a la demarcació de Tarragona és del 37%, segons el TSJC. Les recomanacions de serveis mínims s'han complert amb normalitat.

A Lleida


Els jutges de Lleida no han participat en la vaga per reclamar més mitjans per modernitzar la justícia, però han emès un comunicat de protesta amb les seves reivindicacions. També han fet 15 minuts simbòlics d'aturada i una jornada de portes obertes perquè els ciutadans puguin veure en quines condicions han de treballar.

Al conjunt d'Espanya

El 37,4% dels 4.000 jutges cridats a fer vaga l'han seguida, segons el Consell General del Poder Judicial, mentre que les associacions convocants eleven el percentatge fins al 70%. Les comunitats on el seguiment de la vaga ha estat més important són l'Aragó, Múrcia, el País Valencià i les Canàries. La zona on la protesta ha tingut menys incidència, en canvi, ha estat el País Basc.

L'aturada, però, no té cobertura legal i segons el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, suposarà una degradació del sistema.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut