Bagdad

Els jihadistes estenen el seu règim de la por i anuncien que han matat 1.700 soldats iraquians

Els islamistes sunnites amenacen el govern de l'Iraq en diversos fronts i asseguren que aquesta serà la sort que tindran els xiïtes que els vagin a combatre

RedaccióActualitzat

Els islamistes sunnites amenacen el govern de l'Iraq en diversos fronts, com a resposta a l'ofensiva de les forces militars, que han recuperat part del territori perdut.

Lluny de controlar la situació com assegura el govern de Bagdad, el cert és que els jihadistes estenen el seu règim de la por a la població.

Avui mateix s'ha tingut notícia de l'execució de 1.700 persones, moltes de les quals podrien ser soldats i reclutes que s'allistaven a les forces de seguretat iraquianes.

Les fotografies, difoses pels jihadistes a través de les xarxes socials, mostren desenes de soldats iraquians que haurien estat capturats aquesta setmana al nord de l'Iraq. Tots van vestits de civils. La seqüència mostra com els rebels sunnites els porten a una mena de fossa poc profunda on finalment els executen. Asseguren que n'han mort 1.700 i que aquesta és la sort que tindran els xiïtes que els vagin a combatre.

Aquest dijous, un vídeo ja mostrava centenars d'homes capturats, segons els insurgents, que s'haurien rendit en una base militar a Tikrit.

L'exèrcit iraquià creu que les fotografies són autèntiques i, com l'ONU, ha denunciat nombrosos casos d'execucions sumàries. Si es confirmés, aquesta seria la matança més gran des de la invasió anglo-nord-americana del 2003 i a mans d'un grup extremista que Al-Qaeda va rebutjar per la seva crueltat.

Els jihadistes han volgut fer-ho públic coincidint amb la propaganda de la contraofensiva del règim, que aquest cap de setmana ha recuperat territori perdut al centre i a l'oest. El govern, de fet, assegura haver mort gairebé 300 insurgents en només 24 hores.

L'ofensiva s'ha quedat a cent quilòmetres de la capital, però, malgrat l'operatiu de seguretat, un atemptat suïcida ha causat deu morts.

La culpa de tot, segons l'exministre britànic Tony Blair, és de la inacció de la comunitat internacional a Síria, i no pas de la invasió que ell va liderar.

Precisament, a Síria, el règim d'Al-Assad ha llançat una ofensiva aèria contra els jihadistes a prop de la frontera amb l'Iraq i assegura que els ha fet fora d'un dels seus bastions.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut