Lleida

Els indignats ferits de Lleida denunciaran la policia i la Paeria pel desallotjament de la plaça Ricard Vinyes

Els indignats que van resultar lesionats en el desallotjament de la plaça Ricard Vinyes de Lleida el 27 de maig passat presentaran aquesta setmana una querella als jutjats de Lleida contra els Mossos, la Guàrdia Urbana i la Paeria. Una vintena d'integrants d'aquest moviment s'han concentrat aquest matí a l'exterior dels jutjats de Lleida, amb consignes i pancartes contra l'actuació policial.

Actualitzat
Inicialment, la denúncia la volien presentar aquest dimarts però han decidit ajornar-la per incorporar-hi més documentació sobre l'actuació policial en el desallotjament de la plaça Ricard Vinyes de Lleida el 27 de maig, amb nous informes mèdics de lesions. De moment, n'han recollit nou.

La querella és contra els agents, tant dels Mossos com de la Guàrdia Urbana, que han pogut identificar, a més de la Paeria, per haver ordenat la neteja de la plaça. Els denunciants asseguren que es van vulnerar drets fonamentals com ara la llibertat de manifestació i de concentració. Els indignats de Lleida faran una manifestació diumenge que ve a la tarda pel centre de la capital del Segrià.
Anar al contingut