Sevilla

Els homes se solidaritzen en una manifestació inèdita amb les víctimes de la violència de gènere

Unes 400 persones van recórrer aquest dissabte els carrers de la ciutat de Sevilla sota el lema "Homes contra la violència domèstica. El silenci ens fa còmplices". D'aquesta manera, el col·lectiu Homes per la Igualtat va voler solidaritzar-se amb les dones que pateixen agressions en l'àmbit domèstic. La marxa va arrencar els aplaudiments de nombroses dones, que o bé observaven des de les voreres o bé se sumaven a la manifestació. En total, hi van participar unes 400 persones que, a ritme de tambors, van voler alertar també de l'elevat nombre de víctimes.

Actualitzat

"Amb la violència ni un gram de paciència", "No a la violència contra les dones", "No estem bojos, sabem el que volem" i "No callis, uneix-te" van ser algunes de les consignes que van corejar els participants en la primera manifestació d'homes contra la violència domèstica que es fa a Espanya. No volen que els confonguin amb qui tolera aquest tipus de violència i per això van sortir al carrer, on van trobar el suport de moltes dones. La inèdita iniciativa escenifica una "idea utòpica" del Nobel de literatura José Saramago expressada en una entrevista publicada fa temps.

Després de recórrer alguns dels carrers més cèntrics de la capital sevillana, el manifest que es va llegir a la plaça Virgen de los Reyes denunciava que el nombre de dones mortes a mans dels homes continua sent alarmant. El col·lectiu organitzant aplaudeix les mesures jurídiques i administratives que s'han adoptat els últims anys, però assegura que encara són insuficients i reclama una "mobilització general de la societat" que generi un clima de tolerància zero contra la violència domèstica.

El 90 per cent dels casos de violència domèstica tenen com a víctima una dona, la resta, homes. El portaveu del fòrum Homes per la Igualtat diu que la violència dels homes contra les dones és diferent, ja que es basa en el sotmetiment i la submissió. José Ángel Lozaya també assegura que mai no ha vist en un home maltractat el terror que sí que ha pogut palpar en moltes de les dones que pateixen aquesta violència.

Anar al contingut