Gandesa

Els familiars dels bombers morts a Horta es querellaran contra els dos joves per homicidi imprudent

La família d'un dels 5 bombers morts ha anunciat que es presentarà com a acusació particular. Demanaran a la jutge que porta el cas que acusi d'homicidi imprudent els dos nois detinguts per haver originat l'incendi. L'advocat de la família Espinet ha rebut la resolució de la jutgessa i ha explicat que amb tota probabilitat es querellaran contra els dos joves detinguts a qui volen que se'ls imputi cinc homicidis imprudents. A més, esperen que el fiscal s'hi afegeixi. L'advocat de la família Espinet podria representar fins a tres famílies.

Actualitzat
Els familiars de les víctimes de l'incendi d'Horta de Sant Joan s'han assabentat ara de la versió dels Mossos. L'advocat d'un dels bombers morts ha recollit aquest dilluns una part de la documentació als jutjats de Gandesa. L'advocat de la família Espinet, Pau Cimaro, ha rebut la resolució de la jutgessa de la detenció de les dues persones com a presumptes autors del foc forestal i també l'aixecament del secret del sumari. Cimaro ha dit que no descarten presentar una acusació per cinc homicidis imprudents contra els dos detinguts.

"Nosaltres acabarem fent una acusació per homicidi imprudent. Nosaltres no diem que aquestes persones volien la mort de ningú, evidentment que no, però el que el codi penal preveu és la possibilitat que quan un fa una imprudència i d'aquesta se'n deriva la mort d'una persona, d'això se'n pot deduir una responsabilitat penal per homicidi imprudent", ha explicat davant dels mitjans l'advocat.

Es dóna la circumstància que els dos excursionistes coneixien la prohibició d'encendre foc perquè un d'ells havia treballat com a auxiliar forestal i l'altre està fent oposicions per fer de bomber al País Valencià. A més, tots dos havien estat contractats per Medi Ambient per netejar boscos.

La família del bomber mort continua pensant que hi va haver una mala gestió per part dels comandaments dels bombers de la Generalitat en els treballs d'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut