Barcelona

Els familiars de nadons robats clamen contra l'arxivament de les seves denúncies

SOS Bebés Robados és una associació d'abast estatal que busca familiars que podrien haver estat robats en néixer. Ara es troben que els jutges arxiven les denúncies que han presentat sense investigar-les prèviament. Per denunciar-ho, aquest dissabte a la tarda la xarxa ha fet diverses concentracions en diferents ciutats de l'Estat.

Actualitzat
Segons ha informat la delegació de Cadis de l'associació a través d'un comunicat, a l'Estat s'estan arxivant aquestes denúncies malgrat que a les fiscalies provincials hi veuen "indicis de delicte" que, posteriorment, passen al jutjat. Però un cop allà, lamenten que "els jutges opinen que els casos han prescrit argumentant que els nadons desapareguts ja són majors d'edat".

Quan senten això, des de l'associació assenyalen que "el segrest no prescriu" i asseguren que el nadó, tot i ser ja adult, "segueix estant segrestat o detingut il·legalment fins que no sàpiga que un dia va ser robat".

A les sis de la tarda d'aquest dissabte s'han fet diverses concentracions "pacífiques" en diferents zones de l'Estat per queixar-se d'aquesta situació, com Cadis, Bilbao, València i Barcelona, convocada a la plaça Catalunya.

Des de SOS Bebés Robados volen recalcar la necessitat "urgent" d'investigar la "suposada trama" de nadons robats i, per això, consideren insuficient que s'investiguin els casos "un a un".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut