Campdevànol

Els excursionistes perduts al Puigmal van haver de fer front a la neu, el vent i temperatures de -4 graus

Els cinc excursionistes que es van perdre aquest dissabte al Puigmal i que van ser rescatats pels bombers van haver de suportar condicions meteorològiques extremes. A la zona, a més de la neu, hi havia mala visibilitat, un vent fort de 70 quilòmetres per hora i unes temperatures gèlides, de 4 graus sota zero, que donaven una temperatura de sensació propera als -25 graus. Dels cinc excursionistes rescatats pels bombers, dues dones han mort per congelació i els altres tres es recuperen de forma favorable a l'Hospital de Campdevànol.

Actualitzat
Els tres excursionistes que aquest dissabte es van perdre al Puigmal, al Ripollès, i que es troben ingressats a l'Hospital de Campdevànol, evolucionen favorablement i no els hauran d'amputar cap membre. Els tres van ingressar al centre hospitalari amb petites congelacions i hipotèrmia i, segons fonts de l'hospital, podrien rebre l'alta en les pròximes hores.

Els tres excursionistes es van perdre aquest dissabte al Puigmal juntament amb dues dones, dues germanes de 43 i 45 anys, que van perdre la vida a causa d'una hipotèrmia extrema. El grup de cinc excursionistes es va desorientar i en comptes de baixar per la collada de Fontalba, on havien aparcat el vehicle, es van endinsar en una zona de difícil accès coneguda com la "carena dels Planassos" i la "font de l'Home Mort".

L'alcalde de Queralbs, Genís Coll, ha explicat a Catalunya Informació que dissabte a la tarda va fer molt mal temps i que això hauria desorientat el grup. Els bombers van mantenir contacte permanent amb els cinc excursionistes, però el rescat va ser molt complicat per les males condicions meteorològiques.
Anar al contingut