Un home es mira la fotografia de Kashmiri difosa per la televisió pakistanesa.
L'operació al Pakistan s'ha coordinat aquest cop amb la intel·ligència del país.
Islamabad

Els Estats Units maten un altre alt dirigent d'Al-Qaeda en una operació al Pakistan

Nou cop contra Al-Qaeda, un mes després de la mort d'Ossama bin Laden. Un avió no tripulat nord-americà ha mort el principal líder de l'organització terrorista al Pakistan. Es tracta d'Ilyas Kashmiri, un dels homes més buscats pels Estats Units i el presumpte cervell de nombrosos atemptats mortals, com el de Bombai el 2008. Milers de persones s'han manifestant al Pakistan per denunciar els atacs d'avions no tripulats i la ingerència nord-americana al país. Aquest cop, però, la intervenció de la intel·ligència pakistanesa ha esta clau per localitzar Kashmiri.

Actualitzat
Avions no tripulats de la CIA han abatut un dels dirigents més actius de la xarxa d'Al-Qaeda al Pakistan, Ilyas Kashmiri, en una operació militar al Waziristan del Nord, una regió tribal que fa frontera amb l'Afganistan, un dels feus dels insurgents islamistes.

Encara no hi ha confirmació oficial de la mort de Kashmiri perquè no se n'ha pogut identificar el cadàver, però l'exèrcit pakistanès ho creu molt possible.

A Kashmiri se'l considera com l'alt comandament d'un grup especialitzat a cometre atemptats a l'Afganistan, el Pakistan i l'Índia. Els Estats Units oferien una recompensa de cinc milions de dòlars.

Si es confirma que ha mort en aquest raid aeri, aquest seria el cop més important contra l'organització des de la desaparició d'Ossama bin Laden.
Anar al contingut