Castellà i De Gispert llegeixen el comunicat dels crítics d'Unió
Castellà i De Gispert llegeixen el comunicat dels crítics d'Unió
L'Hospitalet de Llobregat

Els crítics d'Unió creen una plataforma dins del partit per donar suport a la llista de Mas

La reunió d'Unió ha aprovat, amb el 69,2% vots, la proposta de la direcció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre

RedaccióActualitzat

El Consell Nacional d'Unió Democràtica certifica el trencament amb Convergència i la divisió interna en el partit. UDC ha decidit presentar-se en solitari el 27-S. Pocs minuts després de l'anunci, els crítics han explicat que constituiran una nova plataforma dins del partit i que aquesta donarà suport a la llista del president Artur Mas.

Els representants del sector crític Antoni Castellà, membre de l'executiva d'UDC, i Núria de Gispert, presidenta del Parlament, han llegit un comunicat davant els mitjans de comunicació després del Consell Nacional.

Asseguran que aquest "és un dia històric i greu", perquè "Unió ha decidit abandonar el bloc sobiranista". Han reivindicat el suport del "no" en la consulta d'Unió amb una pregunta "confusa i falsa" i la seva voluntat de diàleg amb la direcció. Tot i això, asseguren, davant el trencament de la federació amb Convergència, volen recuperar el caràcter d'Unió de 1931.

S'han constituït en una plataforma que porta el nom d'"Hereus de 1931" i que dóna suport a la proposta que ha presentant Artur Mas de cara el 27-S.

Una votació no prevista

La reunió d'Unió ha aprovat, amb el 69,2% vots, la proposta de la direcció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre en solitari, només amb la sigla d'UDC. Els crítics d'Unió s'oposen a aquesta decisió, malgrat que el secretari general, Ramon Espadaler, ha demanat "a la minoria que respecti la decisió de la majoria".

Els crítics asseguren que la votació no estava prevista a l'ordre del dia i que correspondria fer en un congrés del partit.

Anar al contingut