L'Hospitalet de Llobregat

Unió es presentarà el 27-S en solitari amb el full de ruta de la pregunta de la consulta interna

La proposta, presentada per Ramon Espadaler, s'ha votat a mà alçada en el Consell Nacional del partit

RedaccióActualitzat

Unió Democràtica de Catalunya aprova la proposta de Ramon Espadaler d'anar en solitari a les eleccions del 27 de setembre.

La proposta s'ha votat a mà alçada en el Consell Nacional del partit i ha sortit aprovada per una àmplia majoria.

La reunió ha estat tensa i maratoniana. Ha durat gairebé 8 hores i no han parat ni per dinar.

En la seva compareixença quan ha acabat el consell, Espadaler ha confirmat que seguiran el seu full de ruta: "UDC, que té un full de ruta avalat pel gruix de la militància, concorrerà a les eleccions amb aquest full de ruta".

La proposta s'ha aprovat per àmplia majoria: 69,2% vots a favor i 28,6% en contra. Els crítics, però, s'oposen a aquesta decisió i ja han creat una plataforma de suport a la llista de Mas.

Espadaler ha refermat que volen continuar el procés i que volen donar la mà a "l'electorat moderat de CiU", però ha dit que encara no hi ha res decidit respecte als candidats i ha recordat que és la primera vegada des del 1934 que concorren sols a unes eleccions.

En el Consell Nacional s'han viscut retrets i l'adéu d'un dirigent històric. Joan Rigol ha anunciat que abandona el partit, després de 39 anys de militància.

En el Consell Nacional hi ha hagut fins a noranta torns de paraules demanats per poder intervenir.

Rebuig dels crítics

Abans d'entrar al consell nacional, el líder dels crítics, Antoni Castellà, ha acusat la direcció d'Unió d'enganyar la militància per acostar-se al PSC. El sector crític, en canvi, és partidari d'integrar-se a la llista del president Artur Mas.

La voluntat del sector crític és forçar la celebració d'un congrés extraordinari, una qüestió que no era a l'ordre del dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut