Meritxell Borràs, al Palau de la Generalitat en un consell executiu del mes d'octubre (ACN)
Meritxell Borràs, al Palau de la Generalitat en un consell executiu del mes d'octubre (ACN)

Borràs demana al Suprem que se la torni a citar a declarar com a investigada

Actualitzat

Els consellers cessats i empresonats i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural empresonats per ordre de l'Audiència Nacional sol·licitaran al Tribunal Suprem que revisi les mesures cautelars imposades per l'Audiència Nacional i els deixi en llibertat. A més, la consellera de Governació cessada pel 155 Meritxell Borràs demanarà que se la torni a citar a declarar davant del Suprem com a investigada, sense condicions. Borràs ho fa per consell dels seus advocats.

Petició per revisar les mesures cautelars

Els vuit consellers del govern Puigdemont que estan empresonats, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, van ingressar en presó incondicional per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela. Però, divendres passat, la causa per rebel·lió va quedar en mans del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. És per aquest motiu que els advocats defensors presentaran un escrit sol·licitant que es revisin les mesures cautelars i quedar en llibertat.

Davant el nou escenari obert, les defenses argumenten que no hi ha el risc de fuga, la reiteració delictiva i la destrucció de proves en què es va basar Lamela per empresonar-los. Paral·lelament, els advocats dels exconsellers tenen previst retirar els recursos d'apel·lació que van presentar la setmana passada davant de l'Audiència Nacional. En aquests recursos, esgrimien el seu dret a participar en la campanya electoral i, a més, declaraven que assumien els efectes de l'article 155, tot i que en el cas dels d'ERC sense acatar-lo expressament.

Lamela remet la causa al Suprem

Precisament aquest dilluns, l'Audiència Nacional ha remès la causa contra el govern cessat al Suprem, que les unirà a les diligències que té obertes arran de la querella per rebel·lió contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa. Llarena va decidir el 9 de novembre deixar en llibertat amb fiança Forcadell i els membres de la mesa de Junts pel Sí.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
Anar al contingut