Barcelona

Els comuns no facilitaran la presidència de la mesa del Parlament a Ciutadans

Catalunya en Comú demana que es governi des de Catalunya per aixecar el 155

RedaccióActualitzat

Catalunya en Comú demana a les forces independentistes que formin un govern, dirigit des de Catalunya, que permeti aixecar l'aplicació del 155.

Alamany ha demanat, en la seva intervenció, que JxCAT i ERC "vehiculin una proposta que pugui governar Catalunya des de Catalunya i no des de Brussel·les" perquè "no hi ha persones imprescindibles", sinó que "per davant està el país, que mereix un govern que governi". 

Afegeixen que no facilitaran la presidència de la mesa del Parlament a Ciutadans. No es plantegen "ni per fantasia numèrica ni per posicionament ideològic" investir Arrimades com a presidenta de la Generalitat. Així ho ha dit la portaveu del partit, que, sobre el nou govern, també ha apuntat que el nom de qui el presideixi no és el més important.

Alamany ha rebutjat la decisió del Suprem de declarar la incapacitat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sánchez per participar en persona en les votacions del Parlament, per la qual cosa hauran de delegar el seu vot en altres diputats, perquè en la seva opinió "és de base democràtica que els diputats electes puguin exercir el seu càrrec".  I és contrària a una investidura telemàtica perquè, assegura, comportaria un nou recurs del Tribunal Constitucional.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut