Barcelona

Els catalans tirem entre 600 i 700 tones de petards per a la revetlla

Un dels elements indispensables per a la revetlla de Sant Joan són els petards, però enguany el sector apunta a una caiguda del 5% de les vendes com a conseqüència de la crisi. El sector calculava vendre entre 600 i 700 tones de petards en els prop del miler de punts de venda que hi ha repartits per tot Catalunya.

Actualitzat
Després que el 2010 fos de forta davallada per al sector pirotècnic, aquest any els dies anteriors a la revetlla les dades apuntaven a una caiguda del 5%, caiguda, però, que els distribuïdors esperen que es compensi amb les vendes d'última hora. De fet, el dia de la revetlla és quan es concentren la majoria de vendes.

El president de l'Associació de Fabricants i Majories de Pirotècnica de Catalunya (AFIMAC), Eduard Cunillera, ha assegurat que per a la revetlla s'acostumen a vendre entre 600 i 700 tones de petards a Catalunya, unes vendes que pràcticament són les de tot l'exercici, ja que la resta de l'any es venen quantitats "molt mínimes". El sector pirotècnic, però, intenta apaivagar els efectes de la crisi amb novetats, sobretot en productes infantils i "de llum i color".

En el mateix sentit s'ha expressat el director comercial de l'empresa Pirotècnia Igual, de Canyelles, Pere Casals, que ha afirmat que els clients cada any "demanen més novetats" i "ens exigeixen que ens anem actualitzant". Tot i això, els petards "clàssics" com ara les bombetes, les bengales o els coets voladors, "no fallen mai". A més, segons Casals, moltes famílies volen els coets "que han comprat sempre" i "si un dia et quedes sense clàssics, la gent te'ls reclama".

Una altre recurs per augmentar les vendes són les ofertes que s'han preparat a la majoria de punts de venda de petards, sobretot amb lots amb diferents tipus de petards a uns preus "més assequibles" i que permeten obtenir una "gran varietat de productes" fent "una petita despesa".

La fabricació dels petards que es cremen per Sant Joan és "gairebé nul·la" a l'Estat i la gran majoria provenen de la Xina, que ja fa prop de 20 anys que la Xina importa aquest tipus de material per a les festes de Sant Joan.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut