Cua per comprar números de la rifa de Nadal a la plaça de la Pastoreta de Reus (ACN)
Cua per comprar números de la rifa de Nadal a la plaça de la Pastoreta de Reus (ACN)

Els catalans s'han gastat 393 milions en el sorteig de Nadal, un 2,5% més que el 2015

A la demarcació de Lleida és on, proporcionalment, hi ha hagut una despesa més gran a causa de l'efecte de La Bruixa d'Or

RedaccióActualitzat

Els catalans s'han gastat un total de 393,4 milions d'euros en la compra de dècims de loteria per al sorteig de Nadal, un 2,5% més que l'any passat, segons ha informat Loteries i Apostes de l'Estat (LAE). Cada català ha dedicat una mitjana de 52,3 euros al sorteig extraordinari de la loteria d'aquest matí.

La demarcació on més ha augmentat la compra de dècims ha estat Tarragona, l'única on mai ha tocat la grossa. Aquest any s'hi han venut 32 milions en loteria, gairebé un 8% més que el 2015. A les comarques de Barcelona s'han comprat 275,3 milions, un 2,3% més que l'any passat, amb una mitjana de 49,7 euros. A la demarcació de Girona les vendes han pujat a 29,3 milions, un 4,1% més, amb una mitjana de 39 euros per habitant; i a Lleida, una de les zones de l'Estat on, proporcionalment, més dècims es venen pel fenomen de La Bruixa d'Or de Sort, aquest any s'han venut 56,6 milions, amb un descens del 0,07% en relació a l'any passat.

En el conjunt de l'estat espanyol, les vendes han augmentat un 3,45% i han arribat a un total de 2.672 milions d'euros, segons informa Loteries i Apostes de l'Estat (LAE).

Anar al contingut