Turistes facturant l'equipatge a l'aeroport del Prat
Turistes facturant l'equipatge a l'aeroport del Prat
Catalunya

Els catalans es gastaran el doble que l'any passat aquestes vacances, entre 1.500 i 2.500 euros

Es calcula que aquest estiu es gastaran entre 1.500 i 2.500 euros, segons l'Associació Catalana d'Agències de Viatges

RedaccióActualitzat
Els catalans gastaran, de mitjana, entre 1.500 i 2.500 euros per viatjar aquest estiu, segons l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV). Aquesta xifra duplica la del 2014, quan el pressupost destinat a viatjar es va situar entre els 800 i 1500 euros per persona.

El president de l'ACAV, Martí Sarrate, ha assegurat que les reserves de viatges en la campanya d'estiu també s'han incrementat, respecte al 2014, entre un 15 i un 20%. A més, ha destacat la tendència positiva en la recuperació dels viatges, sobretot de llarga distància, amb una mitjana d'entre 10 i 15 dies.

Sarrate també ha apuntat que cada vegada més gent tendeix a fraccionar les vacances. Així, a l'estiu li dediquen de dues a tres setmanes, i es guarden uns dies per afegir a ponts tradicionals, com el de Cap d'Any. 

Destinacions preferides

Segons dades de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, el turisme d'interior s'està consolidant, tot i que les Illes Balears, les Canàries i Andalusia lideren el rànquing de destinacions preferides pel que fa al mercat espanyol. A Europa, repeteixen Croàcia i altres punts del centre del continent. A més, els creuers continuen sent un producte molt demandat.

Anar al contingut