Motociclisme

Elias a 250 cc i Pedrosa, a 125 cc, aconsegueixen la "pole" i Gibernau acaba tercer en Moto GP

Avui es disputa al circuit Nelson Piquet de Rio de Janeiro el Gran Premi del Brasil de motociclisme. En els últims entrenaments oficials, el català Dani Pedrosa va aconseguir la "pole" de la categoria dels 125 centímetres cúbics, amb un avantatge de només 18 mil·lèsimes de segon respecte a Alex de Angelis. En 250 cc Toni Elias va defensar amb èxit la seva primera plaça obtinguda en els lliures i sortirà avui des del primer lloc de la graella. En Moto GP, "pole" per a Valentino Rossi, seguit de Loris Capirossi i de Sete Gibernau.

En la categoria reina, el rei, Valentino Rossi, va marcar la pauta. Rodant a quasi 163 quilòmetres per hora de mitjana va batre el rècord de volta més ràpida en una sessió classificatòria al circuit. Loris Capirossi va acabar segon i el català Sete Gibernau va marcar el tercer millor temps, a prop de vuit dècimes de Rossi. Carles Checa no va tenir un bon dia i sortirà des de la cinquena línia de la graella després d'haver marcat el desè millor temps. Toni Elias va culminar dos grans dies d'entrenaments marcant el millor temps a la categoria de 250 centímetres cúbics. D'aquesta manera el pilot manresà ha guanyat la primera batalla als seus grans rivals per aconseguir el mundial, Manuel Poggiali i Sebastian Rolfo, a més de Fonsi Nieto. El pilot madrileny va fer el cinquè millor registre. Pel que fa als altres pilots espanyols Héctor Faubel va acabar desè, Àlex Debon, quinzè i Joan Olivé, catorzè. Dani Pedrosa va actuar com un veterà i va aconseguir la primera posició de la graella en l'última volta de la jornada d'entrenaments oficials al circuit "Nelson Piquet" de Rio de Janeiro. Pedrosa es va avançar en només 18 mil·lèsimes a Alex d'Angelis i el seu 1 minut 58 segons i 52 mil·lèssimes va quedar molt a prop del rècord del circuit. Prova de la igualtat que hi ha a la categoria més petita del mundial és el fet que 13 pilots s'hagin situat amb menys d'un segon de diferència. Jorge Lorenzo va perdre dues posicions i amb el cinquè lloc sortirà des de la segona línia de sortida. Héctor Barberà va ser setè.