El vent i l'onatge compliquen el rescat d'un vaixell a la deriva al golf de Biscaia

Alberto AlcántaraActualitzat

El fort vent i el complicat estat de la mar han impedit fins ara remolcar un vaixell a la deriva al golf de Biscaia, segons ha informat la Marina francesa. La situació meteorològica tendeix a millorar aquest diumenge a la zona, que aquests dies ha viscut sota la influència de potents pertorbacions.

Equips de rescat francesos i espanyols intenten des de fa cinc dies remolcar fins a un port segur el vaixell mercant. El "Modern Express" ha perdut l'estabilitat i s'ha inclinat 50 graus a estribord, cosa que dificulta enormement que se'l pugui remolcar amb efectivitat.

El mercant navegava amb una càrrega de fusta i material d'obra, juntament amb 300 tones de combustible a uns 300 quilòmetres de la costa de França, i dimarts passat va emetre un senyal de socors. Els 22 tripulants van ser rescatats per helicòpters espanyols.

Les autoritats no temen que hi hagi cap marea negra ja que els dipòsits estan intactes, però no es descarta que, si el mercant no es pot remolcar, s'hagi d'enfonsar de forma controlada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut