Ciutat del Vaticà

El Vaticà vol pujar a l'Open Arms per comprovar com es rescaten migrants al Mediterrani

La Santa Seu vol verificar "in situ" les feines de rescat de les ONG's al Mediterrani, en un moment en què aquestes estan al punt de mira de FRONTEX

RedaccióActualitzat

El Vaticà vol veure amb els seus propis ulls la feina de les ONG's abocades al rescat d'immigrants al Mediterrani. El papa ha expressat la seva voluntat personalment a Òscar Camps, fundador de Pro Activa Open-Arms, una de les organitzacions més actives en aquestes operacions a alta mar. 

Un representant de la Santa Seu hauria de pujar pròximament a bord del vaixell Open Arms d'Òscar Camps per verifcar "in situ" el rescat davant les costes de Líbia. Segons Camps, el papa està al corrent de tot el que passa al Mediterrani.

Les ONG's, al punt de mira de FRONTEX

 

L'audiència privada entre el papa Francesc i Òscar Camps s'ha fet just quan algunes d'aquestes ONG's són en el punt de mira de FRONTEX, l'agència europea que controla les fronteres exteriors dels estats, i de la justícia siciliana.

Algunes han estat acusades per FRONTEX i tres fiscalies sicilianes d'estar en connivència amb els traficants d'homes i d'haver transportat, fins i tot, criminals a Itàlia.

Òscar Camps ha declarat a Eduard Rubió de Catalunya Ràdio que es tracta d'una paradoxa colossal.

"Si no fos per les ONG's hi hauria milers de morts, que és el que vol Frontex: convertir el mar en un cementiri perquè no vinguin més per aquí". 

Camps també ha dit que Francesc és l'únic líder polític que realment es preocupa per la sort dels migrants.

ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut