Motril

El vaixell de Salvament Marítim recull els 26 immigrants del "Montfalcó"

Els 26 immigrants rescatats pel remolcador de Sant Carles de la Ràpita "Montfalcó" ja són a bord del vaixell de Salvament Marítim, que els ha de portar cap a la Península. El trasllat dels "sense papers" que ahir no es va poder fer per problemes tècnics ha acabat amb èxit al punt del migdia, tres hores abans del previst. Ara, el vaixell amb els 26 immigrants emprendrà el retorn a la Península, encara que no se sap a quin port arribaran. Amb tot, algunes fonts apunten que l'embarcació podria dirigir-se al port de Tarragona.

Actualitzat

El "Clara Campoamor", el vaixell de Salvament Marítim que va salpar dimarts de Palma, s'ha trobat amb el remolcador "Montfalcó" sense dificultats i ha recollit ja els 26 immigrants de la Costa d'Ivori que la tripulació va salvar del naufragi del seu "cayuco". Ha estat tres hores abans del previst, després que ahir la maniobra s'ajornés deu hores per problemes mecànics que van obligar les naus a trobar-se en un altre punt, a prop de l'illa italiana de Pantel·leria. 

Això, després que el ministre espanyol Jesús Caldera hagi llançat crítiques als països de la Unió Europea que, com Malta, es neguen a recollir aquestes persones. El ministre de Treball i Afers Socials ha indicat que la negativa de Malta és criticable tenint en compte que el que se'ls demanava era que accedissin a fer "un acolliment només humanitari i no permanent", de manera que després de rebre els immigrants sense papers per donar-los aigua i aliments es podria haver buscat una altra solució definitiva.

Una crítica que, en una nova conversa amb TV3, ha estat ben rebuda pel capità del "Montfalcó". Rubén Vázquez ha declarat que després del que ha passat encara es pregunta: "Què havíem de fer? Malta no ens deixa, Líbia no ens vol." 

Sembla, però, que la odissea dels "sense papers" rescatats pel "Montfalcó" podrà acabar ben aviat. Després de passar a navegar a bord del "Clara Campoamor" els immigrants hauran de ser traslladats a algun port de Catalunya, possiblement Tarragona, on s'estudiarà donar-los asil. Per la seva banda, el govern espanyol està valorant amb l'ONU la possibilitat de repartir-los entre diferents estats membres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut