Edificis on s'havia de construir l'Hotel del Palau de la Música.
Edificis on s'havia de construir l'Hotel del Palau de la Música.
Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia impedeix enderrocar tres edificis afectat per la construcció de l'hotel del Palau

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó als veïns del nucli antic i de defensa de la Barcelona Vella. La resolució arriba després de 4 anys de litigi judicial.

RedaccióActualitzat
El tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó als veïns del nucli antic i de defensa de la Barcelona Vella pel que fa a la conservació patrimonial de tres immobles que estaven afectats per la construcció de l'hotel del Palau de la Música, que finalment no es va fer. La resolució arriba després de quatre anys de litigi judicial.

Tres finques més del carrer Sant Pere Més Alt que daten dels segles 17 i 18 i que tenen a dins escales, arcades i altres elements remarcables a nivell patrimonial. Amb la sentència s'evitarà que les enderroquin.

Daniel Jimenez, l'advocat que ha portat el cas, ha explicat a Catalunya Informació que, tot i que els immobles estiguin catalogats, la pràctica habitual és que només se'n conservi la façana. De fet, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona va acordar al 2009 que això és el que passaria amb aquestes cases, que ara disposen de la màxima protecció gràcies a aquesta sentència.                         
Anar al contingut