Barcelona

Les elèctriques guanyen el pols a Colau en la clàusula de la pobresa energètica

El Tribunal dona la raó a Endesa i Gas Natural i anul·la el concurs municipal de llum de Barcelona, que obligava les elèctriques a no tallar el servei a les famílies vulnerables

RedaccióActualitzat

Revés a l'Ajuntament de Barcelona en el seu intent d'incloure una clàusula que obligava les elèctriques a complir el conveni de pobresa energètica. El Tribunal de Contractes Públics ha donat la raó a Endesa i Gas Natural i ha anul·lat el concurs municipal de llum de Barcelona, valorat en 65 milions d'euros.

El consistori volia que les elèctriques que optessin al concurs es comprometessin a no tallar la llum a les famílies vulnerables. Ni Gas Natural ni Endesa no s'hi van presentar, al·legant que aquesta clàusula no era prou clara. Petites i mitjanes comercialitzadores sí que hi optaven.

Teòricament, el nou contracte per a l'enllumenat dels carrers i per al subministrament elèctric dels edificis municipals ha d'entrar en vigor el 25 de març, amb una durada d'un any, prorrogable a un altre. Aquest és l'últim que s'adjudica a una comercialitzadora privada, ja que l'Ajuntament aspira a crear-ne una d'energia pública.

Anar al contingut