La seu del Tribunal Constitucional a Madrid
Madrid

El TC nega al govern del PP poder representar la Generalitat en la defensa d'una llei

El Tribunal paralitza la tramitació del recurs contra la llei de voluntats digitals catalana perquè el govern català no hi pot presentar al·legacions

Actualitzat

El Constitucional paralitza la tramitació del recurs presentat pel govern espanyol contra la llei de voluntats digitals catalana perquè entén que, com que l'executiu de Mariano Rajoy ha ocupat les funcions de l'executiu català, no tindria sentit que al·legués contra el seu propi recurs.

El Tribunal Constitucional dictamina que així evita un conflicte entre la defensa dels interessos de l'Estat i els de Catalunya. A causa de l'aplicació de l'article 155, deixa en suspens el recurs fins que torni a constituir-se la Generalitat:

"Amb la finalitat d'evitar un eventual conflicte en la defensa dels interessos de l'Estat i de la Comunitat Autònoma de Catalunya, se suspèn el termini perquè el Govern de Catalunya pugui personar-se i formular al·legacions, en tant el Consell de Ministres (...) exerceixi les funcions i competències que corresponen al Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya",

 

És a dir, el Constitucional, en el recurs relatiu a una llei catalana contra la que va actuar el govern de Mariano Rajoy, diu que el govern de Madrid no pot ser part recurrent i, al mateix temps, personar-se en nom de la Generalitat, l'entitat que hauria de presentar ara al·legacions, perquè seria absurd.

De manera que mentre per aplicació de l'article 155 el govern espanyol ocupi l'executiu català, aquest recurs i, previsiblement altres de similars, quedaran paralitzats.

El Constitucional va admetre a tràmit el passat 25 d'octubre el recurs del govern del PP contra la llei de voluntats digitals catalana que regula l'herència digital de les persones, a més del control de la vida a la xarxa dels menors d'edat pels seus pares o tutors. La llei està, des d'aquella data, suspesa provisionalment fins que el Constitucional es pronunciï sobre el seu contingut.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut