Jared Kushner, assessor i gendre de Donald Trump
Jared Kushner, assessor i gendre de Donald Trump

El Senat interrogarà el gendre de Trump pels seus contactes amb Rússia

Jared Kushner es va reunir amb l'ambaixador rus i amb el representant d'un banc sancionat

RedaccióActualitzat

Jared Kushner, gendre i assessor del president nord-americà Donald Trump, haurà de compareixer davant del Senat per les seves presumptes relacions amb les autoritats russes. Segons "The New York Times", la Comissió d'Intel·ligència de la Cambra va traslladar al febrer a l'oficina legal de la Casa Blanca el seu interès per interrogar Kushner, per les trobades que va gestionar amb l'ambaixador rus als Estats Units i amb representants d'un banc sancionat.

Una portaveu de la presidència, Hope Hicks, ha confirmat una trobada entre Kushner i l'ambaixador rus Serguei Kislyak, així com una segona reunió a la qual hauria assistit un ajudant del gendre de Trump en representació seva. El marit d'Ivanka Trump, filla del president, també es va veure amb un representant del banc Vnesheconombank, Serguei Gorkov, sancionat arran de l'annexió de la península de Crimea a Rússia i pel seu suport als grups armats prorussos d'Ucraïna.

Hicks ha reiterat la voluntat del gendre de Trump d'aclarir qualsevol possible dubte davant dels investigadors del Senat i ha apuntat que "no està intentant amagar res i vol ser transparent". Segons Hicks, es va reunir amb desenes d'autoritats d'un ampli ventall de països.

Tot i això, des de la Casa Blanca sostenen que no hi ha res il·legal per mantenir contactes amb representants internacionals i, de fet, aquesta era una de les tasques de Kushner durant la campanya electoral i el període de transició posterior.

No és el primer esquitxat per les relacions amb Rússia

El Congrés nord-americà manté oberta una investigació pels possibles vincles entre l'entorn de Trump i el Kremlin, que han enterbolit els dos primers mesos de mandat del magnat novaiorquès.

Aquests llaços ja van costar el lloc al seu assessor de seguretat nacional, Michael Flynn, que va dimitir per haver fet gestions amb l'ambaixador rus abans d'assumir el càrrec sense informar a Trump dels seus contactes amb el Kremlin i han enfosquit la tasca del fiscal general, Jeff Sessions, que va amagar reunions amb l'ambaixador rus durant la campanya electoral de l'avui president dels Estats Units.

Anar al contingut