Barcelona

El Saló Internacional del Còmic obre les portes de la 32a edició

El certamen acull 153 expositors en un espai de 32.000 metres quadrats

RedaccióActualitzat

La 32a edició del Saló Internacional del Còmic ha obert les portes aquest dijous a la Fira de Barcelona a Montjuïc amb 153 expositors internacionals i un espai de 32.000 metres quadrats, ampliat un 80% respecte a l'any passat. Fins diumenge, el certamen acull una dotzena d'exposicions monogràfiques dedicades a personatges com Llobató, Batman o Popeye, exposicions de còmics autobiogràfics, així com una gran mostra dedicada a les historietes bèl·liques.

L'exposició "Còmics en guerra" ocupa els 12.000 metres quadrats del Palau 1 i els omple amb elements bèl·lics com un espectacular tanc M-41 de la guerra de Corea o les escenificacions històriques de grups com els Miquelets de Catalunya i la Coronela de Barcelona. Al centre de tot, es troben 550 dibuixos originals que mostren la diversitat temàtica i estilística amb què el còmic ha reflectit les guerres des de l'antiguitat fins avui.

El director del saló, Carles Santamaria, creu que és una veritable antològica de les vinyetes bèl·liques: "Creiem que és una exposició de 4 dies irrepetibles perquè reunir 550 originals, que després s'han de tornar al cap de molts pocs dies, és una cosa que és molt difícil de repetir, com l'any passat vam fer amb l'exposició del Western."

El saló també dedica un espai a l'exposició "Pel dret a somriure", un homenatge als humoristes gràfics de la premsa diària i vinyetes autobiogràfiques que reunirà dibuixos de 20 autors que utilitzen la seva pròpia vida per reflexionar sobre el seu entorn i la seva època.

La llista de convidats estrangers inclou reconeguts autors com el periodista Joe Sacco, els britànics Andrew Wildman, els guionistes nord-americans Brian Azzarello i Paul Jenkins, els francesos Audrey Spiry, Chloé Cruchaudet, els italians Manuele Fior i Pasquale Del Vecchio, i el serbi RM Guéra.

Com cada any, el saló també reconeixerà els millors artistes del moment amb el Gran Premi del Saló, Millor Obra d'Autor Espanyol, Autor Revelació, Millor Obra d'Autor Estranger i Premi Millor Fanzine.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut